top of page
7. KLEINE, PRAKTISCHE EN KINDVRIENDELIJKE LEEFTUIN (50 m2)

TUINONTWERP VOOR EEN KLEINE, PRAKTISCHE EN
KINDVRIENDELIJKE LEEFTUIN (50 m2)

Deze stadstuin in Voorschoten is een complete en praktische tuin voor het hele gezin: een stukje gras om op te spelen en twee terrassen. Hier wordt geleefd! De kleurrijke beplanting en de twee bomen zorgen voor meer biodiversiteit in de tuin. En de afvalcontainers zijn uit het zicht geplaatst.

01 Kindvriendelijk
Voor de kinderen is er een klein gazon. Hierin liggen stapstenen als looppad naar de schuur. De kinderen gebruiken deze stapstenen om op te spelen. En dit is ook een perfecte plaats voor een  zwembadje. Achter in de tuin is een ruim terras met tafel, waar de kinderen overdag in de schaduw tekenen en knutselen. En 's avonds eet het hele gezin hier.
02 Praktische leeftuin
Een klein terras grenst aan de woning en heeft een zitje om 's morgens te ontbijten in de ochtendzon. Hier staan ook kruiden, zodat deze goed bereikbaar zijn vanuit de keuken. En achter in de tuin is ruimte voor de barbecue.
03 Afvalcontainers:  netjes weggewerkt
Achter in de tuin, verstopt achter een hek met palen,  staan drie containers. Voor  het palenhek staat een groenblijvende klimplant. Zo zijn de afvalbakken niet zichtbaar vanuit het huis.
04 Beplanting
De beplanting bestaat uit vaste planten, kleine heesters en siergrassen. Twee bomen op stam geven hoogte aan de tuin en zorgen voor meer vogelbezoek.
05
Foto's van de metamorfose
De tuin is zichtbaar veranderd. Het is nu een nu een verlengstuk van de woonkamer. Zo kan het hele gezin van het buitenleven genieten.
bottom of page