top of page
Schermafbeelding 2020-06-18 om 15.38_edited.jpg

 TUINONTWERP VOOR EEN ONDERHOUDSVRIENDELIJKE SENIORENTUIN
MET VERHOOGDE BORDERS (30 m2)

Deze stadstuin in Zoeterwoude heeft onderhoudsvriendelijke bestrating: een gevoegd terras. Ook de verhoogde borders hebben weinig onderhoud nodig. In de tuin is een rustgevende sfeer. Dit maakt deze kleine stadstuin seniorvriendelijk, rolstoelvriendelijk en rollatorvriendelijk.

01 Onderhoudsvriendelijke bestrating
Het terras van natuursteen (flagstones) is met voegmortel gevoegd. Zo heb je geen last meer van onkruid of mieren.
02 Onderhoudsvriendelijke borders
De borders rondom het terras zijn verhoogd, waardoor je niet hoeft te bukken als je bloemen wil plukken.

03 Onderhoudsvriendelijke beplanting
Ook de beplanting is makkelijk te onderhouden, omdat gekozen is voor bodembedekkers die veel onkruid tegen houden. De rest van de beplanting heeft weinig snoei nodig. Het krentenboompje (Amelanchier lamarckii) is een onderhoudsvrije boom. Het hoeft niet gesnoeid te worden. is ook vanuit de woning een blikvanger: in de lente witte bloesem, in de zomer krentjes (voor de vogels) en in de herfst prachtig gekleurd blad. De koolmeesjes hebben de boom inmiddels ontdekt.
04 Senior-vriendelijke tuin
Deze tuin heeft weinig onderhoud nodig. De sfeer in de tuin is ontspannen. Ook vanuit het huis is mooi uitzicht op de tuin: een echte seniorentuin dus!
05
Video van de metamorfose
Onderstaande video laat de metamorfose zien, namelijk eerst de oude situatie, vervolgens de 3D-ontwerptekening en tenslotte het eindresultaat: de tuin is veranderd van een grauwe tuin vol tegels in een tuin die uitnodigt om te bezoeken.
bottom of page