top of page

 TUINONTWERP VOOR EEN GROTE, MODERNE EN KINDVRIENDELIJKE LEEFTUIN (200 m2)

In deze grote, moderne familietuin in een nieuwbouwwijk in Oegstgeest wordt geleefd:  de kinderen spelen op het grasveld; de volwassenen relaxen en loungen op het zonneterras of onder de sfeervolle overkapping. Aan de zijkant van het huis slingert een pad naar de voortuin. Ook hier staat veel kleurrijke beplanting.

01 Moderne stadstuin
Deze tuin heeft een strakke belijning en een duidelijke structuur. De beplanting staat in grote borders en verzacht moderne vormgeving. Zo ontstaat er rust en ruimte in deze grote leeftuin.
02 Kindvriendelijk en veel speelruimte

In deze tuin kunnen de kinderen heerlijk spelen. Er is een grasveld met speeltent, een zwembadje. Bij de overkapping staat nog een zandbak. En aan de pergola hangt een schommel.
03 Lekker buitenleven: eten en loungen op terras of onder overkapping
Tegen het huis staat op het ruime terras een loungeset met parasol. Wanneer het hier toch te warm wordt,  kan verkoeling gezocht worden onder de overkapping, waar een grote eettafel staat.
04 Zijkant huis
Aan de zijkant van het huis slingert een pad naar de voortuin. Ook hier staat veel kleurrijke beplanting. Twee leibomen zorgen voor natuurlijke schaduw.
05 Groene daken
Op de overkapping en de garage ligt een sedumdak met Sedum Acre, een geel bloeiende bodembedekker die bij stevige regenbuien het water vasthoudt. Bovendien zorgt dit geel-groene dak dat het in de schuur en overkapping koel blijft.

bottom of page