top of page
2. MODERNE, KINDVRIENDELIJKE LEEFTUIN MET HOOGTEVERSCHILLEN (190 m2)

TUINONTWERP VOOR EEN MODERNE, KINDVRIENDELIJKE LEEFTUIN MET HOOGTEVERSCHILLEN (190 m2)

Het enorme hoogteverschil in deze moderne leeftuin in Koudekerk bedraagt 1 meter. Dit niveauverschil is opgelost door de tuin te verdelen in drie tuingedeelten op drie verschillende hoogten. De tuin is nu een leefplek voor het hele gezin. Vanaf elke zitplek is zicht op groen. De oude Prunus is een prachtige eyecatcher.

01 Moderne vormgeving tuin

De tuin heeft een moderne vormgeving: de strakke lijnen zorgen voor rust en ruimte in de tuin.

02 Eerste niveau
De eerste hoogte ligt op hetzelfde niveau als het huis. Naast het huis ligt een ruim grasveld met een hangmat en een droogmolen.  Een terras met grote tegels en een bankje ligt voor het huis. Op de scheiding van dit terras en een houten vlonder staat een moderne picknicktafel. Onder de oude Prunus waar het houten terras omheen is gebouwd, is ruimte voor een grote loungebank.
03 Tweede niveau
Een houten trap verbindt het houten loungeterras met het lager gelegen deel: het speelparadijs van de kinderen: een groot grasveld, een pergola met twee schommels, ruimte voor de trampoline, een voetbalgoaltje en een ruim kippenhok. Dit tuingedeelte is ook te bereiken via een stenen trap vanaf het stenen terras.
04 Derde niveau
Vanaf het speelgedeelte leidt een houten trap naar het laagste gedeelte: een houten steiger langs de sloot. Hier kunnen de kinderen vissen en met een bootje varen.

05 Veel groen (en kleur) in de tuin!

De beplanting is divers: vaste planten, kruiden, heesters, kleinfruit, klimplanten en bomen. Waar je ook zit in de tuin, je wordt overal omringd door beplanting! Een aantal bomen geeft hoogte aan de tuin en zorgt dat er hier en daar plekken ontstaan om ook in de schaduw te zitten.

06 Foto's van de metamorfose

De tuin heeft een enorme make-over gekregen: de ouderwetse tuin heeft plaats gemaakt voor een groene kindvriendelijke leeftuin met een strakke vormgeving.

bottom of page