top of page
3. RUSTGEVENDE EN SENIORVRIENDELIJKE VOORTUIN MET VIJVER (70 m2)

 TUINONTWERP VOOR EEN RUSTGEVENDE, SENIORVRIENDELIJKE VOORTUIN MET VIJVER (70 m2)

Deze voortuin in Leiden heeft een kleine vijver en rustig ogende, natuurlijke  beplanting. In de tuin liggen grote, wat stroeve tuintegels, zodat de paden veilig beloopbaar zijn: een serene voortuin om tot rust te komen. Daarom is deze voortuin is ook heel geschikt voor senioren.

01 Vijver in de voortuin

Water in de tuin of voortuin heeft een rustgevend effect. En het brengt extra leven in de tuin: ook kikkers, vogels, libellen, vlinders en bijen genieten van de vijver. De rode Acer naast de vijver valt op door de prachtige weerspiegeling.

02 Goed begaanbaar en veilig: ook senior-vriendelijk
Om de tuin goed begaanbaar en veilig te maken, is gekozen voor grote en wat stroeve tegels. Zo zijn de paden beter beloopbaar. De tuin is daardoor ook geschikt voor senioren of mensen met een rollator.
03 Grote tegels
De keuze voor grotere tegels heeft nog een ander voordeel: er zijn minder voegen dus er is ook minder onkruid. Minder onderhoud dus. Alleen af en toe het blad wegvegen.
04 Beplanting voortuin
De beplanting is eenvoudig en rustig met af en toe een kleuraccent: witte rozen gecombineerd met paarse en veel groene tinten. Het hek rond de tuin is begroeid met groenblijvende klimplanten en geeft privacy.

05 Twee terrasjes

De voortuin heeft twee zitplekken: een terrasje met een leesstoel naast de vijver om in de schaduw te zitten.  En een terrasje met een bank om 's middags in de zon te zitten.

06 Foto's van de metamorfose

De oude, slecht begaanbare tuin is nu een veilige voortuin om in te lopen. Ook voor mensen die slecht ter been zijn.  

bottom of page