top of page
SFEERVOLLE STADSTUIN MET ZWARTE SCHUTTINGEN

TUINONTWERP VOOR EEN SFEERVOLLE, KLEURRIJKE STADSTUIN MET ZWARTE SCHUTTINGEN (80 m2)

De zwartgeverfde schuttingen zorgen in deze kleurige stadstuin in het oude centrum van Voorschoten voor een rustige en intieme sfeer. De tuin is nu een verlengstuk van de keuken. Het is een sfeervolle tuin et veel kleur in de beplanting. Hier kun je optimaal van het buitenleven te genieten.

01 Zwartgeverfde schuttingen en kleurrijke beplanting
Tegen de zwarte schuttingdelen komen diverse klimplanten te bloeien. Het frisgroene blad van deze beplanting steekt mooi af tegen deze donkere tuinafscheiding. In de borders staat een vrolijke mix van kleurrijke vaste planten, heesters en siergrassen. In het houten terras staat een boompje op stam.
02 Ochtendterras

Op het tuindeel dat grenst aan het huis staat een zitje om 's morgens te ontbijten of om op warme dagen in de schaduw te zitten. De grote tegels van het terras komen overeen met de tegels die ook in de in de keuken liggen.
03 Eet- en loungeterras
In het lagere deel staat een grote eettafel met een bank en stoelen. Hier ligt een houten terras dat onderbroken wordt door een pad met grote tegels dat leidt naar de schuur.
04 Brede trap
Een brede trap lost het hoogteverschil op tussen de twee tuindelen
.

05 Foto's van de metamorfose
De oorspronkelijke, klassieke achtertuin had veel onderhoud (o.a. onkruid tussen klinkertjes). Nu is het een heerlijke, bloemrijke leeftuin met ruimte om te eten, te loungen en te relaxen.

bottom of page