top of page
Schermafbeelding%2525202020-11-15%252520

SPECIALIST IN STADSTUINEN

Schermafbeelding%202020-11-15%20om%2011_edited.jpg

SPECIALIST IN STADSTUINEN

GROENE FAMILIETUIN MET
DRIE VERDIEPINGEN

Het enorme hoogteverschil in deze tuin is opgelost door de tuin te verdelen in drie tuingedeelten op verschillende hoogtes.

01 Eerste verdieping
Op het gedeelte dat op hetzelfde niveau zit als het huis is, staat een hangmat op een grasveld waar ook ruimte is voor de droogmolen. Op de scheiding van het tegelterras met de houten vlonder staat een moderne picknick-tafel. Onder de oude prunus waar het houten terras omheen is gebouwd is ruimte voor een grote loungebank.
02 Tweede verdieping
Een houten trap verbindt het houten loungeterras met de tweede verdieping: het speelparadijs van de kinderen: een groot grasveld, een pergola met twee schommels en ruimte voor de trampoline en een voetbalgoaltje. En een ruim kippenhok. Dit tuingedeelte is ook te bereiken via een stenen trap vanaf het stenen terras.
03 Derde verdieping
Vanaf het speelgedeelte leidt een houten trap naar het laagste gedeelte: een houten steiger. Hier kunnen de kinderen vissen en met een bootje varen.

04 Beplanting

Waar je ook zit in de tuin, je bent altijd omring door beplanting!

05 Foto's van nieuwe situatie

Het resultaat is een groene, kleurrijke tuin met veel ruimte, een aantal terrassen en veel speelmogelijkheden voor de kinderen.

.... AFTER

BEFORE....

06 Foto's van de metamorfose

De tuin heeft een complete make-over gekregen: ouderwetse tuin met veel heesters zonder speelruimte voor de kinderen heeft ruimte gemaakt voor een tuin voor het hele gezin. De beplanting is nu divers: vaste planten, kruiden, heesters en bomen.

bottom of page